ТОРТ ШКОЛА

КОМАНДА

  • Євген Іванець, учень 10 класу СЗШ № 296 м.Києва
  • Юлія Коротенко, учениця 10 класу СЗШ № 296 м.Києва
  • Валерій Петрук – науковець, засновник наукового клубу ДумайРум, експерт ДД

ЩО ЗРОБЛЕНО

  • Створення рецептури торту для школярів з урахуванням корисності, смаку, вартості
  • Виготовлено та презентовано торт

НАША МЕТА

  • Створення доступного і корисного продукту для школярів
  • Стимулювання у молоді навичок підприємництва

ЩО ХОЧЕМО ЗМІНИТИ

  • Тенденція до вживання школярами шкідливих продуктів

ЯК МИ РЕАЛІЗОВУВАЛИ ПРОЕКТ

У рамках програми ДД в березні 2019 році під час зустрічі учасників програми Дитяча Демократія з партнерами програми, ЗМІ та громадськістю було презентовано торт «ШКОЛА».

Для досягнення цього результату ми:

Склали план роботи над проектом:

  1. Робота над рецептурою з урахуванням корисності, смаку, вартості
  2. Вибір партнерів проекту
  3. Виготовлення та дегустації
  4. Вдосконалення рецептури
  5. Презентація торту та поширення результатів проекту – передача рецепту іншим учбовим закладам.

Спочатку ми провели цикл робочих зустрічей з метою обговорення завдань створення смачного та корисного торту для школярів.
Адже для виготовлення виробу важливо було обрати якісні та корисні для школярів продукти, а також продумати відповідність смаку бажанням молоді та вигадати стильний молодіжний дизайн торту.

Експерт проекту допомагав вираховувати баланс КБЖУ при створенні рецептури.

Після виготовлення першого прототипу була проведена дегустація та обговорення смакових якостей та зовнішнього виду виробу.

Наступним кроком стало вдосконалення торту за рекомендаціями учасників програми ДД.

Готовий торт було презентовано під час зустрічі з учасниками програми ДД.
Усі присутні могли скуштувати кондитерський виріб. Торт сподобався усім учасникам програми і гостям.

З НАМИ ПРАЦЮВАЛИ:

Експерти ДД Валерій Петрук, керівник програми ДД Ольга Вієру, менеджер програми ДД Катерина Макарова, уся команда Бюро змін «Дитяча Демократія. Київ».

ЦЕ МОЖНА ВИКОРИСТАТИ

Створений у рамках проекту «Торт» рецепт кондитерського виробу для школярів може стати прототипом, який можуть використати усі охочі.
Ви можете скористатися нашим рішеннями, а можете розробити власний рецепт і запропонувати використовувати його у вашій школі або місті.
Успіху!

РЕЦЕПТ ТОРТУ ШКОЛА

Бісквіт:
• Квасоля – 250 г
• Яйця – 275 г
• Панірувальні сухарі – 250 г
• Тростинний цукор – 200 г
• Сіль – 2 г

Приготування:
Відваріть квасолю, пробийте занурювальним блендером до пастоподібного стану, накрийте харчовою плівкою. Відокремте жовтки від білків, збийте жовтки з 100 г цукру, потім збийте білки з рештою цукру. До збитих жовтків додайте панірувальні сухарі з пастою з квасолі, перемішайте до однорідності, додайте збиті білки. Випікайте в квадратній формі 18 см на пергаментному папері в розігрітій до 180 С градусів духовці 40- 55 хвилин. Розріжте бісквіт на 3 коржі за допомогою кондитерської струни або гострого ножа.

Крем:
• Сметана 35-40% – 200 г
• Маскарпоне – 70 г
• Вершки 35% – 200 г
• Ваніль – 1/2 стручка
• Цукрова пудра – 100 г
• Лимонний сік – 10 г
• Цедра лимона – 7 г

Приготування:
У чаші міксера з’єднайте вершки, ваніль, цедру, і сметану. Збивайте на середній швидкості, поступово додаючи цукрову пудру. Коли крем стане більш щільним, додайте маскарпоне і лимонний сік, збивайте до однорідності і гладкості. Використовуйте відразу.

Карамельний горіх:
• Мигдаль – 35 г
• Фундук – 35 г
• Волоський горіх – 35 г
• Пекан – 35 г
• Тростинний цукор – 100 г
• Вода – 100 г

Приготування:
З води і цукру зваріть сироп 1:1. Влийте на горіхи, дайте настоятися 30 хвилин. Злийте сироп з горіхів. Випікайте в розігрітій до 165 С духовці на пергаментному папері до золотистого кольору, кожні 5 хвилин перемішуючи.